Başvuru

Projenin katılımcılarının seçim kriterleri aşağıda sıralanmıştır.
  • Proje kapsamında maksimum çeşitliliği sağlamak ve projenin yaygın etkisini arttırmak adına farklı üniversitelerde öğrenim gören öğretmen adayları katılımcı olarak tercih edilecektir. Başvuru sayısına göre aynı üniversiteden birden fazla öğretmen adayının seçimi yapılabilecektir.
  • Katılımcıların Bilişim Teknolojileri, Öğretim Teknolojileri gibi dersleri almış olmaları ve bu derslerden öğrendiklerini temel düzeyde uygulama yeterliliğine sahip olmaları beklenmektedir. Bu nedenle proje kapsamında 3. ve 4. sınıfa devam eden öğretmen adayları tercih edilecektir.
  • Projeye katılımda başarı kriterleri esas alınacak olup 4.00’lük not sistemi üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Değerlendirme sürecinde katılımcıların genel akademik not ortalaması en yüksek olandan en düşük olana doğru bir sıralama yapılacaktır. Bu doğrultuda başvuru sırasında öğretmen adaylarından güncel transkript belgesi talep edilecektir.
  • Katılımcıların bilgisayar, tablet, kamera ve mikrofon gibi donanımlara sahip olması beklenmektedir. Akıllı telefonla materyal geliştirme sürecinin beklenen düzeyde gerçekleşmesi mümkün olmadığından, sanal sınıflara akıllı telefonla giriş kabul edilmeyecektir. Ayrıca proje öncesinde başvurusu onaylanan katılımcılarla, projesinin sekteye uğramaması adına sanal sınıflarda görüntü ve ses denemeleri gerçekleştirilecektir.
  • Proje kapsamında kullanılacak uygulamalar için kesintisiz ve sınırsız internete sahip olmak gerekmektedir.
  • Beş veya daha fazla TÜBİTAK etkinliğine katılmış olanların katılımcıların başvuruları kurallar gereği geçersiz kabul edilecektir.
  • Başvurusu onaylamayan veya herhangi bir sebeple reddedilen asil katılımcıların hakkı, yedek katılımcı listesinden sıra takip edilerek devredilecektir. Ayrıca katılımı kabul edilen öğretmen adaylarının etkinliğe tam zamanlı katılım sağlaması istenmektedir.
  • Projenin kabul edilmesi durumunda katılımcıların TÜBİTAK-Araştırma Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olması gerekmektedir.
Proje kabul edildiği takdirde 30 asil 15 yedek katılımcı belirlenecektir.